Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αρνάκι με μανιτάρια
Υλικά
- 800 γρ. ψαχνό αρνίσιο κρέας κομμένο σε κύβους
- 125 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- Πιπερόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι μπαχάρι σε σκόνη
- 0,3 του λίτρου τοματοπολτό
- 2 κουταλιές Γούστερ σως
- 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
- 0,2 του λίτρου ζωμό αρνιού
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 3 κουταλιές λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μας καλά από όλες τις πλευρές.
- Μόλις σοταριστεί το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο λάδι την πιπερόριζα, το σκόρδο και το κρεμμύδια.
- Τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 5 λεπτά περίπου, ρίχνουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σκεπάζουμε το φαγητό, το αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο και μετά το βάζουμε σε προθερμασμένο στους 170°C φούρνο για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
|
|