Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο λεμονάτο
Υλικά
- 12 μερίδες κοτόπουλου (κατά προτίμηση μπούτια)
- 2 κουταλιές σουσάμι
- Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Για την μαρινάτα:
- 2 κουταλιές ελαφριά σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά σησαμέλαιο
- 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές μηλόξυδο
- Πιπερόριζα φρέσκια (2,5 εκ.) καθαρισμένη και τριμμένη
- 6 κουταλιές ζελέ λεμονιού
|
|
Προετοιμασία
Τρυπάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε αρκετά σημεία με το πιρούνι, τα βάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας και την ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε τα κοτόπουλα και τα αφήνουμε για 5 ώρες περίπου γυρίζοντάς τα αρκετές φορές ώστε να μαριναριστούν καλά.
|
Ετοιμασία
- Στραγγίζουμε το κοτόπουλο, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι, τα βάζουμε στην σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C (από κάτω βάζουμε ένα ταψί) και τα ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
- Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά στους 190°C και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα περίπου. Στο μεταξύ περιβρέχουμε το κοτόπουλο αρκετές φορές με την μαρινάτα.
- Οταν γίνει το σερβίρουμε ζεστό μαζί με τα κρεμμυδάκια.
|
|