Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Double Chocolate Cookies
Υλικά
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 2 κούπες σοκολάτα Gadbury (ρόφημα)
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
- 6 βανίλιες
- 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
- 2 φακελάκια "σταγόνες" κουβερτούρα (συσκευασμένη σε όλα τα super markets)
- 150 γρ. φουντούκι (κοπανισμένο σε γουδί)
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύετε καλά με σύρμα ή απλό μίξερ.
- Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει και κατόπιν το ανακατεύετε καλά με την ζάχαρη.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την σοκολάτα Gadbury, τα αυγά, τις βανίλιες και το αλάτι.
- Κατόπιν προσθέτετε στο μπολ το μείγμα βουτύρου και ζάχαρης, την μίση ποσότητα φουντουκιού και το ένα πακέτο κουβερτούρα.
- Τέλος, προσθέτετε το γάλα σταδιακά μέχρι να πετύχετε μια παχύρρευστη ζύμη (να κρατάει λίγο).
- Στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ταψί, ρίχνετε μια κουταλιά από το μείγμα, πασπαλίζετε στο κέντρο με τριμμένο φουντούκι και απλώνετε μερικές σταγόνες κουβερτούρας.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (μεσαία σχάρα) στους 150-170 βαθμούς για 10-14 λεπτά.
-Μην απλώνετε το μείγμα στο σχήμα που θα θέλατε να έχει στο τέλος του ψησίματος καθώς το μείγμα απλώνει. Ρίξτε μια κουταλιά μείγματος και αφήστε το λίγο "φουσκωτό".
-Αν θέλετε σφιχτή την ζύμη και πιο σκληρά τα μπισκότα προσθέστε λιγότερο γάλα.
Τη συνταγή συνιστά: ο Panais (δικής του εμπνεύσεως)
|
|