Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πανακότα με μαστίχα Χίου
Υλικά
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 10 γρ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- Ζελατίνα σκόνη
- Σος καραμέλας:
- 1 ποτήρι ροδόνερο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
|
|
Ετοιμασία
- Ζεσταίνουμε την κρέμα, ρίχνουμε 2 κουταλιές ζάχαρη ανακατεύοντας, ρίχνουμε τη μαστίχα και αφού ζεσταθεί σουρώνουμε για να φύγουν τα μαυραδάκια που αφήνει η μαστίχα.
- Ρίχνουμε τη ζελατίνα, ανακατεύουμε, βάζουμε σε φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Καραμέλα:
- Βάζουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ροδόνερο ανακατεύοντας και προσέχουμε να μην πήξει η καραμέλα αλλά να παραμείνει ρευστή σαν σιρόπι.
- Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Αφού κρυώσει η πανακότα τη βγάζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τη σος και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|