Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αναποδογυριστή μηλόπιτα
Υλικά
- 1/2 βιτάμ
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3-4 μήλα
- 4 αυγά
- 9 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Κανέλα
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- Χυμός ενός πορτοκαλιού
- 3 βανίλιες
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα ταψάκι 23 βάζουμε το βούτυρο. Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει.
- Εν τω μεταξύ κόβουμε τα μήλα σε λεπτά σχετικά φετάκια.
- Οταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε στο ταψάκι μισή κούπα ζάχαρη να πάει παντού και πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Στην συνέχεια απλώνουμε γύρω-γύρω τα μήλα (και αν θέλουμε βάζουμε και καρύδια). Μετά πασπαλίζουμε τα μήλα με άλλη μισή κούπα ζάχαρη και κανέλα.
- Ζύμη: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μπεικιν να γίνουν μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και μόλις ασπρίσει ρίχνουμε τις βανίλιες, τον χυμό πορτοκαλιού και την μαρέγκα.
- Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας συνεχώς το μίγμα.
- Ρίχνουμε την ζύμη πάνω στα μήλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Είναι έτοιμο σε περίπου 3/4 με μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο.
(Πριν την βγάλετε τσιμπήστε την με ένα πιρουνάκι να δείτε αν έχουν ψηθεί τα μήλα.)
- Οταν είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Τη συνταγή συνιστά: η Κρύστα
|
|