www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πορτογαλέζικο γλυκό με πατάτα και αμύγδαλα


Υλικά

  • 1 μεγάλη ολόκληρη πατάτα
  • 1 κούπα αμύγδαλα με τη φλούδα
  • 2 κουταλάκια Baking powder
  • 1/3 της κούπας αλεύρι
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1/3 της κούπας βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο)
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι του λικέρ amaretto ή 1 μικρή κούπα Brandy
  • Αχνη ζάχαρη
  • Κανέλα προαιρετικά



Ετοιμασία

  1. Ψήνουμε την πατάτα στο φούρνο σε αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά.
  2. Κατόπιν την βγάζουμε και την λιώνουμε με ένα πιρούνι και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350 βαθμούς.
  4. Τρίβουμε τα αμύγδαλα, τα κάνουμε σχεδόν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το baking powder και το αλεύρι.
  5. Χτυπάμε το ασπράδι των αυγών φτιάχνοντας μαρέγκα, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη μισή κούπα ζάχαρη ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και εφόσον χτυπηθεί καλά ρίχνουμε μέσα σε αυτό την μαρέγκα, το amaretto και τα κομματάκια του αμύγδαλου με το αλέυρι και τη βανίλια.
  7. Αν δεν θέλετε amaretto μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά brandy. Νομίζω όμως ότι με το amaretto το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.
  8. Αναμειγνύουμε κατόπιν όλα τα μείγματα μαζί με την λιωμένη πατάτα, ρίχνουμε τη μάζα που έχει προκύψει σε ένα καλά βουτυρωμένο σκεύος και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά.
  9. Λίγο πριν από το τέλος πασπαλίζουμε το γλυκό με κομματάκια αμυγδάλου και το αφήνουμε να ψηθεί για τα υπόλοιπα λεπτά.
  10. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και προσεκτικά το αφαιρούμε από το σκεύος ώστε να μην χάσει τη φόρμα του.
  11. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και προαιρετικά κανέλα.
Με την Πορτογαλία έχω μια αδυναμία. Η κουζίνα της όχι ιδιαίτερα ευφάνταστη, αλλά απλή, γευστική και πολύ κοντά στα Μεσογειακά μας γούστα. Η συνταγή αυτή είναι αρκετά δημοφιλής στη χώρα των fados, μόνο που εδώ είναι ελαφρώς παραλλαγμένη, δείχνοντας όμως πάντα σεβασμό στην αυθεντική συνταγή. Απαραίτητο επιδόρπιο μετά από ελαφρύ γεύμα, συνοδεία τραγουδιών από την Dulce Pontes…

Καλή απόλαυση

Τη συνταγή συνιστά: ο Γιάννης Σ. - Yannis

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.