Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Νηστίσημη τούρτα του Γιώργου
Υλικά
- 2 γεμάτα ποτήρια νερό
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουβερτούρα (125γρ.)
- Ψωμί τοστ
- 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 σακουλάκι τρούφα
- 1 vegetable cream (500 γρ.)
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε στο μίξερ τη vegetable cream με την άχνη.
- Οταν πήξει και γίνει σαντιγί τη βάζουμε στο ψυγείο ώσπου να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κακάο και τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά να πάρουν μία βράση.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε μέσα την κουβερτούρα, για να λειώσει.
- Στη συνέχεια μουσκεύουμε καλά σ’ αυτό το μίγμα τις μισές φέτες τοστ και τις στρώνουμε στη βάση πυρέξ ή ταψιού ή τάπερ και απλώνουμε από πάνω τη μισή
σαντιγύ.
- Τοποθετούμε σε δεύτερη στρώση τις υπόλοιπες φέτες τοστ βουτηγμένες στο κακάο, απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με τρούφα.
- Βάζουμε την τούρτα για 4-5 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Τη συνταγή συνιστά: ο Γιώργος Τζεβελέκης
|
|