Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Lemon Pie
Υλικά
- Βάση:
- 400 γρ. σαβαγιάρ
- 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
- Κρέμα: 8 κουταλιές κορν φλάουρ
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/8 κουταλιού αλάτι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 4 κρόκοι αυγών
- 4 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού χυμός λεμονιού
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- Γαρνίρισμα:
- 200 γρ. σαντιγύ
- Μισά φετάκια λεμονιού
- Κερασάκια
|
|
Ετοιμασία
- Κρέμα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε με μιας μες στην κατσαρόλα με το κορν φλάουρ
ανακατεύοντας.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα για 4 λεπτά.
- Χτυπάμε τους κρόκους ανακατεύοντας τους με λίγη από τη ζεστή κρέμα, τους
αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για άλλα 4 λεπτά.
- Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξύσμα
και το βούτυρο.
- Υστερα ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας με το κουτάλι μέχρι να ενωθεί με την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Για να μην πιάσει κρούστα κολλάμε στην επιφάνεια πλαστική μεμβράνη.
- Οταν η κρέμα κρυώσει τελείως, βουτάμε στο χυμό του πορτοκαλιού τα μισά σαβαγιάρ, τα στρώνουμε στην πιατέλα και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
- Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την κρέμα.
- Καλύπτουμε την τούρτα με σαντιγύ και διακοσμούμε με φετάκια λεμονιού και κερασάκια.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαριλίτα Παπαοικονόμου
|
|