Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ροδάκινα κομπόστα
Υλικά
- 600 gr. ροδάκινα με κίτρινη σάρκα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Λίγο χυμό και φλούδα λεμονιού (δοκίμασε και Lime για εξωτική γεύση)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- Λίγο κονιάκ (ή ένα φρουτώδες λικέρ)
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε καλά τα ροδάκινα, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
- Τα περιχύνουμε πολύ καλά με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
- Βράζουμε για 3 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού, προσθέτουμε τα ροδάκινα στραγγισμένα και όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε σε ένα μπολ.
- Συνεχίζουμε να βράζουμε λίγο ακόμα το σιρόπι για να δέσει και προσθέτουμε λίγο αλκοόλ που επιλέξαμε.
- Περιχύνουμε τα ροδάκινα με τι σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο.
Οι κομπόστες σερβίρονται πολύ ωραία παγωμένες.
Στολίστε την στο σερβίρισμα με μια καρδούλα δυόσμου!
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.
|
|