Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρύζι με συκωτάκια πουλιών
Υλικά
- 230 γρ. συκωτάκια πουλιών
- 50 γρ. βούτυρο
- 230 γρ. ρύζι καστανό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 120 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κούπα ζωμό από κοτόπουλο
- 1/4 της κούπας βερμούτ
- 130 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- Λίγη ζαφορά
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγο θυμάρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με το βούτυρο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για μερικά λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν).
- Μετά ρίχνουμε το μπέικον και τα συκωτάκια και τηγανίζουμε για 6 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές.
- Προσθέτουμε το βερμούτ τον ζωμό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, την δάφνη και το θυμάρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το ρύζι ανακατεύοντας μερικές φορές.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, την ζαφορά, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά περίπου, βγάζουμε την δάφνη, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
|
|