Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σουφλέ σοκολάτας
Υλικά
- 4 κουβερτούρες των 125 gr.
- 3/4 κούπας βούτυρο
- 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 8 αυγά χτυπημένα
- 1 1/2 κούπα αλεύρι ΣΚΛΗΡΟ
|
|
Ετοιμασία
- Ρίχνουμε με τη σειρά που δίνονται στη συνταγή τα υλικά σε κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει. (Δεν ρίχνουμε κάποιο υλικό αν το προηγούμενο δεν έχει λιώσει.)
- Χύνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα που την έχουμε πασπαλίσει με κακάο, και ψήνουμε στο φούρνο ΜΟΝΟ για 10 λεπτά για να κάνει κρούστα (καλύτερα να μην ανοίγουμε συνέχεια το φούρνο).
- Τρώγεται αμέσως, γιατί όταν το κόβουμε ξεχύνεται καυτή η σοκολάτα.
- Σερβίρεται με κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια (για να κόβει η έντονη γεύση της σοκολάτας)
Είναι μια συνταγή πανεύκολη και γρήγορη, για φανατικούς σοκολατοφάγους!
Τη συνταγή συνιστά: η Βάνια Αρσενίου
|
|