Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τορτίγια με πατάτες και κολοκύθια
Υλικά
- 225 γρ. πατάτες
- 225 γρ. κολοκυθάκια
- 3 κουταλιές λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- Μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ανηθο ψιλοκομμένο
- 7 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
- Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια, τα βράζουμε για 4 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.
- Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με 3 κουταλιές νερό και προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά πάνω από τις πατάτες και τα κολοκυθάκια, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 10 λεπτά περίπου.
- Μόλις η τορτίγια είναι έτοιμη την βάζουμε στο γκριλ για λίγο (μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της) και την σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.
|
|