Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ με κακάο και καρύδια
Υλικά
- 2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
- 2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κοφτό κουταλάκι σόδα
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 αυγά
- 5 κουταλιές κακάο
- 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
- Σιρόπι:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 4 κουταλιές ρούμι
-
-
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανακοσκινίζουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
-
- Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα ή στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
-
- Ρίχνουμε στο γάλα το κακάο και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά και το προσθέτουμε στο μείγμα από βούτυρο, διαδοχικά με το αλεύρι.
-
- Προσθέτουμε τα καρύδια.
-
- Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα, βουτυρωμένη και καλά αλευρωμένη και ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.
-
- Οταν κρυώσει, το περιχύνουμε με σιρόπι.
-
|
|
Ετοιμασία
Τη συνταγή συνιστά: η stevi
|
|