Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ
Υλικά
- 300 γρ. βούτυρο μαλακό
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 6 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 750 γρ. (περίπου) ΦΑΡΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ κοσκινισμένη
- 1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- ο χυμός και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- (1 αυγό χτυπημένο - ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα)
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτετε τους κρόκους με τη μαστίχα και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά
ακόμα.
- Προσθέτετε το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ.
- Χτυπάτε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίχνετε στο μίγμα των κρόκων εναλλάξ λίγο αλεύρι και μαρέγκα, ανακατεύοντας
ελαφρά.
- Ρίχνετε το μίγμα σ' ένα βουτυρωμένο ταψί (και κάνετε στην επιφάνεια διάφορα
σχέδια μ' ένα πιρούνι).
- Αλείφετε την πίτα με αυγό, τη στολίζετε με τα γαρίφαλα και την
αμυγδαλόψιχα και την ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τη συνταγή συνιστά: η Αντζυ
|
|