www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πιπεριές γεμιστές


Υλικά

  • Δέκα μέτριες πιπεριές (συμπληρώστε το ταψί σας με ντομάτες).
  • Δύο μέτρια κρεμμύδια τριμμένα.
  • Ρύζι καρολίνα (υπολογίστε μία κουταλιά της σούπας για κάθε πιπεριά ή ντομάτα).
  • Αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Τρείς ώριμες ντομάτες.
  • 1 1/2 κούπα λάδι.
  • Αλάτι.
  • Πιπέρι.



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι.
    Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
  2. Κόβουμε προσεκτικά τις ντομάτες στο πάνω μέρος και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε την σάρκα τους και την βάζουμε στο μπλέντερ. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους.
  3. Κόβουμε στην μέση τις ώριμες ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις βάζουμε στο μπλέντερ.
  4. Ρίχνουμε την 1 κούπα λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 5'. Κλείνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι και τον μαϊντανό.
    Εχουμε κάνει ως τώρα τη γέμιση.
  5. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες όχι μέχρι επάνω γιατί το ρύζι θα φουσκώσει και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  6. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι πάνω από κάθε πιπεριά, προσθέτουμε λίγο νερό, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
  7. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 100 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν οι πιπεριές.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.