Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαλοπούλα με μέλι
Υλικά
- 4 φιλέτα γαλοπούλας
- 1/2 κούπα σόγια σοε
- 1 κουταλιά ούστερ σος
- Λίγο σκόρδο σε σκόνη
- 1-1 1/2 κουταλιά μέλι
- Λίγο πιπερόριζα τριμμένη
- Σουσάμι για γαρνίρισμα
- Σπορέλαιο για τηγάνισμα
|
|
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε την σόγια σος, την ούστερ σος, το σκόρδο, και την πιπερόριζα σε ένα σκεύος και βάζουμε τα φιλέτα να μαριναριστούν για 2 ώρες περίπου.
|
Ετοιμασία
- Τηγανίζουμε τα φιλέτα σε ελάχιστο λάδι, γυρίζοντάς τα τακτικά.
- Οταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα περιχύνουμε με το μέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμη (μέχρι να πήξουν τα υγρά του φαγητού).
- Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή έχει ενθουσιάσει ακόμη και αυτούς που δεν αγαπούν τις εξωτικές γεύσεις όπως μας λέει η Κάλλη που έχει εμπνευστεί και την συνταγή.
Μας προτείνει ακόμη ότι αν θέλουμε να σερβίρουμε το φαγητό μας σαν μεζέ μπορούμε να κόψουμε το φιλέτο σε λωρίδες.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|