Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Δίχρωμο του καλοκαιριού
Υλικά
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 2 φακελάκια Ανθος Αραβοσίτου
- 2 φακελάκια Φρουί Ζελέ (ταιριάζει πολύ η φράουλα ή το κεράσι)
- 1 πακέτο φρυγανιές
- 1200 ml γάλα
|
|
Ετοιμασία
- Για τη βάση:Στρώνουμε τον πάτο ενός πυρέξ με φρυγανιές και συμπληρώνουμε τα κενά με σπασμένα κομματάκια φρυγανιάς.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε 1 ποτήρι ζάχαρη με 1 ποτήρι
νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ώσπου να ενωθεί και να αφρίσει (δεν περιμένουμε να πήξει).
- Με μία κουτάλα περιχύνουμε τις φρυγανιές μέχρι να μουλιάσουν πλήρως.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα Ανθος Αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Ετσι
όπως είναι ζεστή την απλώνουμε επάνω από τις φρυγανιές σε πάχος περίπου 2
εκατοστών. Προσέχουμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να μη μείνουν καθόλου
κενά ή τρυπίτσες ώστε να έχουν απομονωθεί τελείως οι φρυγανιές στον πάτο. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ετοιμάζουμε το Φρουί Ζελέ και αφού κρυώσει κι αυτό ελαφρώς, το απλώνουμε με
προσοχή με μία ρηχή κουτάλα, λίγο-λίγο, επάνω στην κρέμα.
Το αφήνουμε λιγάκι να πήξει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Είναι πολύ δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό. Το κόβουμε και το σερβίρουμε κρύο.
Τη συνταγή συνιστά: η Αγγελική (δικής της εμπνεύσεως)
|
|