Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χταπόδι με σπαράγγια
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 κιλό σπαράγγια
- 1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
- 1/2 κούπα περίπου λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπαράγγια, τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό (1 1/2 κούπα περίπου), τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα, (χωρίς νερό) και το αχνίζουμε με το νερό που βγάζει, προσθέτουμε το κρασί και λίγο νερό, το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα περίπου, το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
Τσιγαρίζουμε με το λάδι σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ντομάτες και μόλις πάρουν μία βράση προσθέτουμε το χταπόδι (μαζί με το νερό που έβρασε), αλάτι, πιπέρι και τα σπαράγγια.
Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το χταπόδι και να απορροφηθούν τα υγρά (μισή ώρα περίπου).
|
|