Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λαχανόρυζο με σταφίδες
Υλικά
- 2 κιλά λάχανο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι ρύζι
- 1 χούφτα ανάμικτες σταφίδες
- 1 φλιτζανάκι κουκουνάρι
- 1 κούπα λάδι
- 1 κοφτή κουταλιά ντοματοπελτέ
- 1 κομμάτι κανέλα
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε το λάχανο, το κόβουμε σε κομμάτια, το πλένουμε και το αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίσει.
- Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το λάχανο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και το αφήνουμε να μαραθεί.
- Διαλύουμε τον ντοματοπελέ σε μία κούπα νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφού βράσει για λίγο το φαγητό προσθέτουμε άλλη μία κούπα νερό.
- Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι (και αλάτι αν χρειάζεται) και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
- Οταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και την κανέλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
|
|