Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γλυκά μπολάκια
Υλικά
- 15 μπολ παγωτού (τα μπισκοτένια, αυτά που τρώγονται σαν τα χωνάκια)
- 1 έτοιμο ρολό κεκάκι με γέμιση φράουλα, σε συσκευασία των 200γρ.
- 1 κρέμα γάλακτος των 250ml
- 1 γιαουρτάκι στραγγιστό
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
|
|
Ετοιμασία
- Ετοιμάζουμε το ζελέ διαλύοντάς το σε ένα μόνο ποτήρι βραστό νερό, με μία
κουταλιά ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει, όχι όμως να πήξει.
- Αραδιάζουμε τα μπολ πάνω σε δίσκους, κόβουμε το κέικ σε 15 φετάκια και καλύπτουμε τους πάτους των μπόλ.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος (μπορεί να αντικατασταθεί και με τη
φυτική), μαζί με την άχνη, και μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά
το γιαούρτι και συνεχίζουμε με τον ρευστό και κρύο ζελέ.
- Γεμίζουμε με την κρέμα τα μπολ -όχι τελείως-, πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι
φιλέ και βάζουμε τους δίσκους στο ψυγείο.
- Οταν στερεοποιηθεί η κρέμα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
- Σερβίρεται με χαρτοπετσέτα (δεν χρειάζεται πιατάκι ή κουταλάκι) και τρώγεται εξ
ολοκλήρου.
Παραλλαγές: Αφού σταθεροποιηθεί η κρέμα, προσθέστε στην επιφάνεια μια λεπτή στρώση ζελέ (οπότε θα χρειαστείτε άλλο ένα φακελάκι ζελέ), με ψιλοκομμένες φράουλες ή/και καλύψτε την επιφάνεια με τουφίτσες σαντιγί (με το κορνέ).
Μπορείτε να αλλάξετε την γεύση φράουλας με γεύσεις της αρεσκείας σας. Επίσης να
αυξομειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης.
Πρόταση: αξιοποιήστε τα μπολάκια παγωτού και με αλμυρές γεμίσεις.
Αυτοσχεδιάστε!!!
Τη συνταγή συνιστά: η Λένα (δικής της εμπνεύσεως)
|
|