Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γλυκό καραμέλα με σοκολάτα
Υλικά
- Βάση:
- 1 κούπα αλεύρι (απλό)
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 2-3 κουταλιές brown sugar
- Καραμέλα:
- 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
- 3 κουταλιές brown sugar
- 10 κουταλάκια βούτυρο
- Σοκολάτα:
|
|
Ετοιμασία
- Βάση: Βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μπολ και τα πλάθουμε.
- Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το πλάσιμο.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το πιέζουμε για να εφαρμόσει καλά.
- Το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 150 C.
- Καραμέλα:Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε
σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν.
- Στη συνέχεια χύνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο.
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί και μετά την ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα.
- Βάζουμε όλο το γλυκό στο ψυγείο για να πήξει η σοκολάτα.
Τη συνταγή συνιστά: η ΔΑΦΝΗ (δικής της εμπνεύσεως)
|
|