Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τιραμισού ιταλικό
Υλικά
- 750 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 3/4 της κούπας λικέρ AMARRETO
- 3/4 της κούπας σκέτο καφέ ESPRESSO
- 50 γρ. κακάο
- 6 κρόκους αβγών
- 3 ασπράδια αβγών
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
- 2 κουταλιές λικέρ ΚΑΛΟΥΑ ή άλλο λικέρ καφέ
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με την ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το τυρί και εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σε χαμηλό ταχύτητα προσθέτουμε λίγο-λίγο το Amarreto και όταν ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά σταματάμε το χτύπημα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα μας με ένα μεγάλο κουτάλι, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς την επιφάνειά του.
- Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε το Καλούα με τον espresso (προσοχή να μην είναι ζεστός ο καφές) και βουτάμε ένα-ένα τα μισά σαβαγιάρ για δευτερόλεπτα (προσοχή να μην μαλακώσουν πολύ) και τα στρώνουμε σε μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε βαθιά φόρμα.
- Απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για αρκετές ώρες και να δέσουν τα υλικά και οι γεύσεις.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με το κακάο ρίχνοντας με το μικρό σουρωτήρι ή με μια απλή αλατιέρα.
Θα σας πάρει λίγη ώρα παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο!
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή συνιστά: η ΖΩΗ
|
|