Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καντονέζικη συναγρίδα για 2 άτομα
Υλικά
- 450 γρ. συναγρίδας κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες (των 30 γρ.)
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 1 κουταλιά ηλιέλαιο
- 1 καρότο σε κομμένο σε ψιλό ζουλιέν
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σαν σπιρτόξυλα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 450 γρ. σπανάκι πλυμένο
- 5 χιλιοστά τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σόγια σος
- Χυμό 1 λεμονιού
- 55 γρ. βούτυρο σε κύβους 5 χιλ.
- 1 καυτερή πιπερίτσα
|
|
Ετοιμασία
- Ζεματάμε για 35 με 40 λεπτά το σπανάκι, το σουρώνουμε πιέζοντας ελαφρά ώστε να φύγει το πολύ νερό.
- Αλευρώνουμε τις φέτες του ψαριού και τις τινάζουμε.
- Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε τηγάνι, τοποθετούμε τις φέτες προσεκτικά, χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Ανακατεύουμε το καρότο, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το σπανάκι με το λεμόνι, τη σόγια και το τζίντζερ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|