www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γρανίτα με βατόμουρα


Υλικά

  • 450 γρ. βατόμουρα
  • Τον χυμό 1 λεμονιού
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρcreme de cassis



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα βατόμουρα, τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένας σφιχτός πουρές.
  2. Περνάμε τον πουρέ από λεπτό σουρωτήρι ώστε να αφαιρεθούν τα φλούδια και τα κουκούτσια από τα βατόμουρα.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον πουρέ των φρούτων, το λεμόνι και το λικέρ.
  5. Ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  6. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες (μέχρι να κρυώσει).
  7. Μετά το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη (χωρίς να το σκεπάσουμε) για 4 ώρες περίπου.
  8. Οταν παγώσει καλά, βγάζουμε το μίγμα από την κατάψυξη, το σπάμε σε χοντρά κομμάτια, το βάζουμε στο μίξερ και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
  9. Βάζουμε πάλι το μίγμα μας στην μεταλλική φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες (χωρίς καπάκι).

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.