Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γρανίτα με βατόμουρα
Υλικά
- 450 γρ. βατόμουρα
- Τον χυμό 1 λεμονιού
- 175 γρ. ζάχαρη
- 300 ml νερό
- 2 κουταλιές της σούπας λικέρcreme de cassis
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα βατόμουρα, τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένας σφιχτός πουρές.
- Περνάμε τον πουρέ από λεπτό σουρωτήρι ώστε να αφαιρεθούν τα φλούδια και τα κουκούτσια από τα βατόμουρα.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον πουρέ των φρούτων, το λεμόνι και το λικέρ.
- Ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες (μέχρι να κρυώσει).
- Μετά το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη (χωρίς να το σκεπάσουμε) για 4 ώρες περίπου.
- Οταν παγώσει καλά, βγάζουμε το μίγμα από την κατάψυξη, το σπάμε σε χοντρά κομμάτια, το βάζουμε στο μίξερ και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
- Βάζουμε πάλι το μίγμα μας στην μεταλλική φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες (χωρίς καπάκι).
|
|