Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρεμμυδόπιτα
Υλικά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- Λίγο λάδι
- Αλεύρι
- 4-5 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε ροδέλες
- 300-350 γρ. γραβιέρα αγελάδος τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια να βράσουν με λίγο νεράκι.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το γιαούρτι, το αλεύρι (όσο πάρει), λίγο λαδάκι, αλάτι-πιπέρι.
- Λαδώνουμε μία φόρμα και στρώνουμε μέσα την ζύμη μας.
- Μόλις βράσουν τα κρεμμύδια, τα στραγγίζουμε καλά, τα στρώνουμε πάνω από την ζύμη, ρίχνουμε το τυρί και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με τα αυγά.
- Ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πάνω-κάτω.
Τη συνταγή συνιστά: μια Ελληνίδα που διαμένει σε Αραβική χώρα
|
|