Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καντονέζικο ρύζι
Υλικά
- 3 κούπες ρύζι jasmin βρασμένο
- 2 αβγά καλά χτυπημένα με 2 σταγόνες αρωματικό σησαμέλαιο
- 3 κουταλιές σογιέλαιο
- 180 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 πιπέριά κόκκινη μικρή, σε ζάρια
- 2 κουταλάκια ζάχαρη μαύρη
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κουταλάκια σάλτσα σόγιας
- 200 γρ. γαριδούλες βρασμένες και καθαρισμένες
- 1 κούπα αρακά βρασμένο
|
|
Προετοιμασία
Βράζουμε από την προηγούμενη το ρύζι.
|
Ετοιμασία
- Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σογέλαιο σε γουόκ και ρίχνουμε τα αβγά, προσέχοντας να καλύψουν τα τοιχώματα του σκεύους και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.
- Βγάζουμε την ομελέτα και την κόβουμε λωρίδες.
- Καθαρίζουμε το γουόκ με απορροφητικό χαρτί, το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο σογέλαιο. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά και τον αρακά και τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς επί 1 λεπτόσ.
- Προσθέτουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
- Διαλύουμε ελαφρά με τα δάχτυλα το βρασμένο κρύο ρύζι, αν έχει σβώλους, το ρίχνουμε στο γουόκ και το σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά (αν το ρύζι κολλάει στα τοιχώματα προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα).
- Αλατίζουμε ελαφρά και ραντίζουμε με τη σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ζεσταθεί. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με Cair Brut
Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρεάς Γάβρης
|
|