Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σαλάτα με πατάτες και ρέγκα
Υλικά
- 4-5 μέτριες πατάτες βρασμένες
- Ρέγκα φιλέτο σε λάδι(3-4 φιλέτα)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Ασπρο πιπέρι (προαιρετικά)
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και τη ρέγκα σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε σαλατιέρα, αλατίζουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό, βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο (να μισοσκεπάζει τη σαλάτα μας) και σερβίρουμε.
Πάντως είναι καλύτερο η σαλάτα αυτή να μείνει κάποιες ώρες προτού τη σερβίρουμε,
για να αναδείξει τα αρώματά της.
Εκτός από ροδέλες, μπορούμε να κόψουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και τη ρέγκα σε
μικρά κυβάκια. Σε αυτήν την περίπτωση βάζουμε λιγότερο λάδι.
Τη σαλάτα αυτή την έμαθα από την πεθερά μου στη Γαλλία, μόνο που εκείνη δεν
χρησιμοποιεί ελαιόλαδο.
Τη συνταγή συνιστά: η Ειρήνη
|
|