 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φρουτώδης σάλτσα για ψητά της Κάλλης
Υλικά
- 100 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσια
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κούπα νερό
- 2 κουταλιές ξίδι
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 2 κουταλάκια Γούστερ σως
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε τα φρούτα και το κρεμμύδι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κρέμα γάλακτος) και αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
- Μόλις κρυώσει λίγο την χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Ρίχνουμε την σάλτσα στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναζεσταίνουμε ανακατεύοντας.
Συνοδεύει: Ψητό κρέας
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|