Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πικάντικο κοτόπουλο με καυτερές πιπερίτσες
Υλικά
- 150 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
- 1/2 κουτάλι αλάτι
- 1 ασπράδι αυγού
- 2 κουταλιές ρυζόκρασο
- 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
- Λάδι για βαθύ τηγάνισμα
- 1 κουταλάκι σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι ρίζα τζίντζερ πολύ ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά ρυζόξυδο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 3 ξερές, καυτερές πιπερίτσες, κομμένες σε μικρά κομματάκια και σοταρισμένες ελαφρά (μέχρι να ροδίσουν)
- 1 κουταλιά φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές φιστίκια ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε διαγώνια κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, τα αναμιγνύουμε καλά με το αλάτι, το ασπράδι, το ρυζόκρασο και το κορνφλάουρ και τα αφήνουμε κατά μέρος.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ ή τηγάνι, τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε πολύ δυνατή φωτιά για 30'', στραγγίζουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
- Κρατάμε μόνο 1 κουταλάκι από το λάδι στο γουόκ, τηγανίζουμε το σκόρδο και το τζίντζερ για λίγα δευτερόλεπτα και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις καυτερές πιπερίτσες και το φρέσκο κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το δυνατό τηγάνισμα για 3'-4' ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια και σερβίρουμε αμέσως.
Ενα πιάτο για γερά στομάχια που θα σας αποζημιώσει όμως με την πλούσια γεύση του και το εξαιρετικό του άρωμα.
Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρεάς Γάβρης
|
|