Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαγειρίτσα νηστίσιμη (αλάδωτη)του Ανδρέα
Υλικά
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 200 γρ. μανιτάρια σε κονσέρβα μαζί με το ζουμί τους
- 1 μαρούλι κομμένο
- 12 κουταλιές ρύζι καρολίνα
- 3 κουταλιές κουκουνάρι
- 3 κουταλιές καρύδια τριμμένα
- 3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για τη σάλτσα:
- 3 κουταλιές νισεστέ
- 1 κουταλιές ταχίνι
- 1 κουταλιές μουστάρδα
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- Λίγο ζωμό από την κατσαρόλα ή ζωμό λαχανικών ή νερό
|
|
Ετοιμασία
- Σε ελάχιστο νερό αχνίζουμε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια με το ζουμί τους, το ρύζι, το κουκουνάρι, τα καρύδια, το μαρούλι και σιγοβράζουμε.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις.
- Σάλτσα: Διαλύουμε το νισεστέ με λίγο νερό και τον ανακατεύουμε με το ταχίνι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε να βράσει ο ζωμός και ρίχνουμε το μίγμα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρεάς Γάβρης
|
|