Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ψαρόσουπα
Υλικά
- 1 1/2 κιλό ψάρι για σούπα (φαγκρί, κοκκινόψαρο, συναγρίδα, σφυρίδα, λαβράκι)
- 5 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 2 κολοκυθάκια
- 3 πατάτες
- 1 πράσο
- 2 πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες)
- 2/3 της κούπας λάδι
- σέλινο
- Αλάτι
- Πιπέρι σε κόκκους και τριμμένο
- Αυγολέμονο
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και το ψάρι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και ρίχνουμε τα λαχανικά κομμένα, τους κόκκους του πιπεριού και το αλάτι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 35-45 λεπτά.
- Oταν γίνουν τα λαχανικά τα βγάζουμε σε μία πιατέλα με μια τρυπητή κουτάλα.
- Τοποθετούμε το ψάρι στο ειδικό καλαθάκι και το βάζουμε να βράσει για 10-15 λεπτά στο ζουμί των λαχανικών προσέχοντας να μην διαλυθεί. (Αν δεν έχουμε το ειδικό καλαθάκι, βάζουμε το ψάρι να βράσει στην κατσαρόλα αλλά μετά στραγγίζουμε την σούπα για να μην μείνουν κόκαλα).
- Oταν γίνει το ψάρι το βγάζουμε στην πιατέλα και ρίχνουμε πάλι τα λαχανικά στην κατσαρόλα.
- Τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε στη σούπα χωρίς μετά να ανακατέψουμε.
|
|