Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φασιανός κρασάτος
Υλικά
- 1 μέτριος φασιανός
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1/2 κούπα άσπρο κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουτί μανιτάρια
- 1/2 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ροζέ ημίγλυκος -Λευκός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τον φασιανό, τον καψαλίζουμε, τον πλένουμε με άφθονο νερό, τον κόβουμε σε 4 κομμάτια και τον αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του φασιανού καλά από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρασί, το κρεμμύδι και λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
- Πλένουμε καλά τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα ακόμη.
|
|