Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φασολαδα
Υλικά
- 1/2 κιλά φασόλια
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 ώριμες ντομάτες ή 1/2 κουτί ντοματάκια
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- σέλινο (ρίζα και φύλλα)
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
- 2 φύλλα δάφνη
- Ρίγανη (προεραιτικό)
- 1 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός -Ερυθρός μπρούσκος
|
|
Προετοιμασία
Από το βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε μία λεκάνη με νερό να μουλιάζουν.
|
Ετοιμασία
- Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και ρίχνουμε τα φασόλια να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
- Στραγγίζουμε τα φασόλια και βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο περίπου νερό και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, το σέλινο, τα καρότα, τις πιπεριές και την δάφνη.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για όσο χρόνο χρειάζεται.
- Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και την ρίγανη. Αν χρειάζεται κατά την διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε ζεστό νερό.
Η δάφνη, όσο μένει στο βράσιμο προσθέτει μια πικρίλα. Πολλοί το θέλουν αυτό. Αν όμως δεν το θέλουμε τότε ή βγάζουμε τη δάφνη περίπου 10 λεπτά αφού τη βάλουμε ή την προσθέτουμε στο τέλος μαζί με τα άλλα μπαχαρικά.
|
|