Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Irish Stew
Υλικά
- 280 γραμμάρια άπαχο βοδινό (δεν υπάρχει μοσχαρίσιο κρέας στην Ιρλανδία) κομμένο σε κύβους
- 4 μικρές πατάτες, για το τσουκάλι
- 4 κανονικές πατάτες για το πιάτο
- 1-2 κρεμμυδάκια
- 1-2 καρότα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανό
- Λίγο κόλιανδρο
- Λίγο μοσχοκάρυδο
|
|
Ετοιμασία
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κομμάτια του βοδινού. Κόβουμε τις μικρές πατάτες στη μέση, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, και τα κρεμμύδια στα τέσσερα.
- Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε στη μέση.
- Τα βάζουμε όλα στην κατσαρόλα, με το αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και τα βράζουμε για μία με δύο ώρες.
- Στη μέση περίπου του βρασίματος ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις 4 κανονικές
πατάτες.
Σερβίρισμα: Πρώτα τις κανονικές πατάτες, στις οποίες βάζουμε λίγο βούτυρο. Κατόπιν το κρέας, μετά τα λαχανικά και στο τέλος λίγη σάλτσα πάνω απ' όλα.
Σύμφωνα με τους Ιρλανδούς φίλους μου (ειδικότερα τον Dr. Joseph Sean Brady, λαμπρό τέκνο του Monnaghan και ένθερμο υποστηρικτή της
θεωρίας οτι ‘η πραγματικότητα είναι μια ψευδαίσθηση που οφείλεται στην έλλειψη αλκοόλ’) το Irish Stew είναι το ιδανικό πιάτο για να ξεκινήσει μια βραδιά ακατάσχετης μπυροποσίας (Ay, mates! Get him a pint of Guinness…).
Αν θέλετε να γίνετε λίγο πιο παραδοσιακοί (Ιρλανδοί του 18ου αιώνα) αντικαταστήστε τις πατάτες με καλοβρασμένο κριθάρι ή, ακόμη καλύτερα, με πλιγούρι.
ο Ομηρος που αυτοεξόριστος στην μακρινή Ιέρνη (Ιρλανδία για τους μη λατινομαθείς) αναζήτησε τις παραδοσιακές γεύσεις των ιθαγενών Κελτών
Τη συνταγή συνιστά: ο Ομηρος
|
|