Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μοσχαράκι στη γάστρα
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι γάλακτος χωρίς κόκαλο
- 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2-3 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
- 1-2 ξυλαράκια κανέλα
- 4-5 σπόρους μπαχάρι
- 2-3 ώριμες ντομάτες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πακέτο κριθαράκι
|
|
Ετοιμασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
- Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο να κάνει κρούστα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και σοτάρουμε λίγο ακόμα.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες με τα μπαχαρικά, αλάτι πιπέρι κατά το δοκούν (εγώ βάζω κι ένα κουταλάκι ζάχαρη στη φρέσκια ντομάτα) και τ΄αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Τα τουμπάρουμε στη γάστρα, την καπακώνουμε και την βάζουμε στο φούρνο.
- Την αφήνουμε να δουλεύει για πάρτη μας επί δίωρον.
- Ανοίγουμε τη γάστρα και τσεκάρουμε το κρέας: αν έχει μαλακώσει αρκετά και έχει αρκετό νερό για το κριθαράκι, ρίχνουμε το κριθαράκι. Αλλιώς, προσθέτουμε όσο νερό (βραστό) χρειάζεται κατά την κρίση μας.
- Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και μόλις βράσει (σε κανένα τέταρτο) πετάμε μέσα το κριθαράκι, χαμηλώνεις το
φούρνο στους 180 βαθμούς, ξανακλείνουμε τη γάστρα και το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου, να βράσει το κριθαράκι.
- Σερβίρουμε κατά τα ειωθότα.
Το κριθαράκι στη γάστρα δεν ξεροψήνεται όπως στο γιουβέτσι.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|