Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρολά κοτόπουλου με πορτοκάλι
Υλικά
- 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
- Χυμός από 3 πορτοκάλια
- Ενα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τηγανισμένο σε λίγο βούτυρο
- 1/4 κούπας ψίχουλα από φρέσκο ψωμί
- 2 κουταλιές μαύρες σταφίδες ή ψιλοκομμένο ξερό δαμάσκηνο
- Λίγο τζίντζερ
- 1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου (ει δυνατόν φιλέτο από μπούτι)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 κουταλιές κονιάκ
- Λίγη φλούδα πορτοκάλι
- Ζυλιέν για γαρνίρισμα
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε καλά το ξύσμα, το τζίντζερ,2 κουταλιές από το χυμό, το κρεμμύδι και τα ψίχουλα.
- Χτυπάμε τα φιλέτα με το ειδικό σφυράκι για να "απλώσουν" και αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε σε κάθε φιλέτο μια κουταλίτσα από το μείγμα του ξύσματος και τυλίγουμε σφιχτά, κλείνοντας το κάθε ρολό με οδοντογλυφίδα.
- Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι (που να έχει καπάκι) βούτυρο ή λάδι και σοτάρουμε τα ρολά να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και το κονιάκ, ξύνοντας απαλά με ξύλινο κουτάλι τον πάτο του τηγανιού για να αναμειχθούν καλά όλα τα αρώματα.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις σταφίδες, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνουν τα ρολά μας τρυφερά. Αν, αφού μαγειρευτούν τα ρολά, η σάλτσα τους είναι ακόμα αραιή, την πήζουμε με λίγο διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Αραδιάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με το ξύσμα.
Χρησιμοποιείστε οπωσδήποτε γλυκά πορτοκάλια για το χυμό (δοκιμάστε τα πριν). Αν δεν είναι γλυκά, προτιμήστε έτοιμο χυμό.
Μία γενναιόδωρη κουταλιά μαρμελάδα από πορτοκάλι του πάει τρελά (αλά Τίνα).
Δεν κρατήθηκα και έβαλα και ελάχιστο γαρύφαλλο σε σκόνη (ελάχιστο όμως γιατί έχει δυνατό άρωμα) και κατά τη γνώμη μου ταίριαξε.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|