Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Mousse καραβίδας
Υλικά
- 1 κιλό βρασμένες και καθαρισμένες καραβίδες.
- 250 γρ. φρέσκια κρέμα
- 8 ασπράδια αυγών
- 4 ολόκληρα αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι άσπρο
- Για τις συνοδευτικές σάλτσες:
- 200 γρ. κρέμα φρέσκια που την ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά και της προσθέτουμε:
- 1 κουταλάκι μουστάρδα έτοιμη
- πράσινο πιπέρι (τουρσί)
- αλάτι ή/και
- Φρέσκια κρέμα
-
- ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
- ψιλοκομμένο αγγούρι
|
|
Ετοιμασία
- Ρίχνουμε στην κανάτα του μπλέντερ τις καραβίδες, τ ασπράδια, τ' αυγά και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την κρέμα συνεχίζοντας γρήγορο και καλό ανακάτεμα και αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ (αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι).
- Βουτυρώνουμε με ΠΑΓΩΜΕΝΟ φρέσκο βούτυρο φορμάκια και μοιράζουμε μέσα το μείγμα.
- Στρώνουμε χαρτιά (φούρνου, λαδόκολλες) σε ένα βαθύ ταψί, τοποθετούμε πάνω τα φορμάκια και ρίχνουμε ΚΑΥΤΟ νερό.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και τα ψήνουμε σ αυτή τη μπαιν μαρί στους 180° C.
- Σερβίρονται ζεστά με τις παραπάνω σαλτσούλες.
Τη συνταγή συνιστά: η Νένα
|
|