Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φαλαφελ
Υλικά
- 1/2 κιλό φούλια, ή ξερά κουκιά, ή ρεβίθια.(Η σειρά είναι με το καλλίτερο αποτέλεσμα). Φούλια πωλούνται κοντά στο Δημαρχείο Αθήνας).
- Πράσα κατά βούληση (το λιγότερο 5) και χρησιμοποιώ και τα τρυφερά πράσινα μέρη.
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 ματσάκια άνηθο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- Φρυγανιά τριμμένη
- Λάδι για τηγάνισμα
|
|
Προετοιμασία
Μουσκεύουμε για 24 ώρες τα φούλια, ή κουκιά, ή ρεβύθια (δεν τα βράζουμε).
|
Ετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε όλα τα άλλα υλικά και τα περνάμε όλα μαζί (εκτός από την φρυγανιά) είτε από μηχανή του κιμά, είτε από μπλέντερ. (Σ αυτή τη φάση, μπορούμε σε ότι μερίδες θέλουμε και να τα καταψύξουμε.)
- Πριν τα τηγανίσουμε τα ξεπαγώνουμε (αν είναι από κατάψυξη) και ρίχνουμε σταδιακά τριμμένη φρυγανιά μέχρι να πλάθονται σε κεφτεδάκια στρογγυλά.
- Τηγανίζονται σε μπόλικο λάδι όπως οι κεφτέδες.
Είναι μεζές και συνοδεύεται με ό,τι και οι κεφτέδες με κιμά.
Αν, όταν είναι φρεσκοφτιαγμένο το μείγμα, πλάθονται εύκολα κεφτεδάκια, πολλοί δεν βάζουν τη φρυγανιά. Εμένα μ αρέσει γιατί τα κάνει ωραία τραγανά απέξω.
Τη συνταγή συνιστά: η Νένα
|
|