Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Special κρεμμυδόπιτα
Υλικά
- 2 φύλλα κουρού
- 6 κρεμμύδια μεγάλα
- 10 φέτες μπέικον
- 200 γρ. Κεφαλοτύρι σε κομματάκια
- 2 αυγά
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος ή λίγο εβαπορέ (για πιο ελαφρύ)
- Σουσάμι
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με τα υγρά τους σε χαμηλή φωτιά (όχι λάδι).
- Αφού αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε ψιλοκομμένο το μπέικον και τα γυρνάμε όλα
μαζί να τσιγαριστούν με το λίπος του μπέικον.
- Σβήνουμε και αφήνουμε στην άκρη το τηγάνι.
- Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε στο τηγάνι και τέλος τα κομματάκια κεφαλοτύρι.
- Στρώνουμε το ένα φύλο κουρού ρίχνουμε το μείγμα, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και αλείφουμε με λίγο λάδι και σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 170 περίπου για 1 ώρα.
Η γεύση είναι απίθανη την τρώνε και τα παιδιά χωρίς να καταλαβαίνουν το κρεμμύδι.
Τη συνταγή συνιστά: η Μάρι
|
|