 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ψευτοσκορδαλιά
Υλικά
- 1 μελιτζάνα φλάσκα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας αμύγδαλα ψύχα
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μαγιονέζα
- Αλατι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της μελιτζάνας στο μίξερ χειρός και πολτοποιούμε.
- Την μελιτζάνα την βάζουμε 7-8 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων εφ' όσον την έχουμε τρυπήσει με πιρούνι
σε 2 μεριές.
- Μόλις την βγάλουμε την καθαρίζουμε και την βάζουμε και αυτή στο μιξερ να πολτοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Συνοδεύει πολύ ωραία ψάρι ψητό αλλά επίσης και αποτελεί και ένα πικάντικο ντιπ.
Τη συνταγή συνιστά: η Πικαντικούλα
|
|