Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παγωτό σοκολάτα με σταφίδες και αμύγδαλα
Υλικά
- 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 150 γρ. άσπρη σοκολάτα
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
- 90 γρ. βούτυρο
- 1 κούπα άσπρες σταφίδες
- 1 1/2 κούπα αμύγδαλα καραμελώμενα και ψιλοκομμένα
- 2 κιλά περίπου παγωτό σοκολάτα
|
|
Ετοιμασία
- Σε τρία μπολ βάζουμε τις σοκολάτες, προσθέτουμε από 30 γρ. βούτυρο και δουλεύουμε καλά τα μίγματα.
- Στρώνουμε το εσωτερικό μιας φόρμας με διαφανή μεμβράνη, ρίχνουμε στα τοιχώματα τις τρεις διαφορετικές σοκολάτες και τις ανακατεύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα ώστε να πάνε σε όλη την επιφάνεια.
- Βάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να σιγοβράσουν το λικέρ και οι σταφίδες να μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο λικέρ.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το παγωτό σοκολάτα (να είναι λίγο μαλακό), προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και ανακατώνουμε καλά.
- Ρίχνουμε το παγωτό στην φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
- Πριν το σερβίρουμε το βάζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε την μεμβράνη.
|
|