Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ντολμαδάκια κρητικά
Υλικά
- 500 γρ. περίπου αμπελόφυλλα
- 1 καρότο
- 1 κολοκύθι
- 1 μελιτζάνα
- 1 πατάτα
- 2 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες η 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
- 1 κουταλιά πελτέ
- 1 κούπα ρύζι για ντολμαδάκια
- Μαϊντανό
- Ανηθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κύμινο
- Λάδι
- Χυμό λεμονιού
- Λεμόνι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με νερό και το αφήνουμε.
- Ζεματάμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό.
- Σε ένα μπολ τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, το καρότο, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα, την πατάτα, τις ντομάτες ή τα ντοματάκια.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τον πελτέ, το ρύζι στραγγισμένο και το λάδι.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, γεμίζουμε τα φύλλα, τοποθετούμε τα ντολμαδάκια κυκλικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα ότι υγρά έχει βγάλει το μείγμα και λίγο λάδι ακόμα.
- Τέλος σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ότι φύλλα περίσσεψαν και ένα βαρύ πιάτο. Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 1 ώρα.
- Δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Συνοδεύονται προαιρετικά με γιαούρτι στραγγιστό η τζατζίκι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ......
Τη συνταγή συνιστά: η stevi
|
|