Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρυζοσαλάτα με μπέικον
Υλικά
- Σαλάτα:
- 200 γρ. ρύζι βρασμένο και στραγγισμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 8 φέτες μπέικον κομμένο σε κομμάτια
- 100 γρ. καλαμπόκι στραγγισμένο
- Dressing:
- 6 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Γαρνίρισμα:
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε το ρύζι και το αφήνουμε να στραγγίσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο του αυγού, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε ώσπου να γίνει το μίγμα μας ομοιόμορφο και λείο.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι.
- Οταν γίνει λείο (σαν μαγιονέζα) προσθέτουμε την κέτσαπ και το ταμπάσκο.
- Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τις πιπεριές, το μπέικον, το αβοκάντο και την μπανάνα και προσθέτουμε το ρύζι (κρύο).
- Περιχύνουμε την σαλάτα με το dressing και την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
- Πριν την σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
|
|