Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κυδώνι γλυκό
Υλικά
- 8 ποτήρια κυδώνι τριμμένο.
- 2 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- Αμύγδαλα ανάλατα και ξεφλουδισμένα
- 2 φύλλα μοσχόφυλλο (αν έχετε)
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό και προσθέτουμε τα τριμμένα κυδώνια να πάρουν μερικές βράσεις.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα 2 ποτήρια νερό και την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Οταν το σιρόπι μας δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα κυδώνια καλά στραγγισμένα.
- Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το μοσχόφυλλο, αφήνουμε το γλυκό μας να πάρει 2-3 βράσεις.
- Οταν το γλυκό κρυώσει πετάμε το μοσχόφυλλο και όταν κρυώσει το μαζεύουμε σε γυάλινα βάζα.(Τα βάζα που θα μαζέψουμε το γλυκό πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά).
|
|