Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αρνάκι με σταμναγκάθι
Υλικά
- 2 κιλά αρνάκι στήθος
- 1 1/2 κιλό σταμναγκάθι
- 1 ποτήρι περίπου ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε το σταμναγκάθι, το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου ώστε να ξεπικρίσει και το σουρώνουμε σε τρυπητό για να φύγουν όλα τα νερά.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αρνάκι και το σοτάρουμε.
- Χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και αφήνουμε το αρνάκι να μισοψηθεί (δεν προσθέτουμε νερό γιατί σε χαμηλή φωτιά ψήνεται με τα υγρά του) .
- Οταν μισοψηθεί ρίχνουμε το σταμναγκάθι, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το φαγητό μας για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Παραλλαγή: Το ίδιο φαγητό γίνεται καταπληκτικό με αυγολέμονο. Αφαιρούμε την ντομάτα και κάνουμε αυγολέμονο με ένα αυγό και χυμό δύο λεμονιών (χτυπάμε το αυγό, ρίχνουμε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιών και προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό), ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την ανακινούμε πάνω στην φωτιά να δέσει η σάλτσα.
Κρητική σπεσιαλιτέ.
Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑ
|
|