Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αγριοσπάραγγα Κεφαλλονίτικα
Υλικά
- Σπαράγγια άγρια
- Μια κουταλιά πελτές τομάτας
- Δυο αυγά πολύ φρέσκα
- Μερικές σταγονίτσες βαλσαμικό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το τρυφερό μέρος και κρατώντας το σκληρό κατά
μέρος (για να το χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά σε χορτόσουπες και ζωμούς).
- Πλένουμε καλά τα σπαράγγια, τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα κάνουμε ένα-
δυο δεματάκια χρησιμοποιώντας σπάγκο κουζίνας.
- Βάζουμε νερό σε μια κατσαρολίτσα και μόλις βράσει ρίχνουμε μια κουταλιά πελτέ τομάτας, τα δεματάκια τα σπαράγγια, (έριξα και ένα ματσάκι από το σκληρό μέρος για να δυναμώσω τη γεύση) και αλάτι και αφήνουμε να βράσουν τα σπαράγγια για μερικά λεπτά. (Δοκιμάζουμε στο αλάτι.)
- Οταν βράσουν τα σπαράγγια ρίχνουμε προσεκτικά δυο αυγά μάτια, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα για μερικά δευτερόλεπτα, σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να συνεχίσει
ο βρασμός ανάλογα με τα γούστα που έχουμε για το αυγό (πολύ μελάτο , μέτριο κλπ).
Σερβίρισμα: Σε βαθύ πιάτο βάζουμε μια μερίδα σπαράγγια, αφαιρούμε τον σπάγκο, τα απλώνουμε στο πιάτο, προσθέτουμε ζουμάκι. Προσεκτικά παίρνουμε και τα αυγουλάκια
και το τοποθετούμε πάνω στα σπαράγγια. Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες βαλσάμικο
και πασπαλίζουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο, χοντροκομμένο πιπέρι.
Εν τω μεταξύ έχουμε φρυγανίσει φέτες χωριάτικου ψωμιού και... καλή μας όρεξη!
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.
|
|