Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καλοκαιρινό αρωματικό σπαγγέτι
Υλικά
- Ενα πακέτο σπαγγέτι εξαιρετικής ποιότητας
- Μια καλή χεριά πλατύφυλλο βασιλικό (κομμένα ένα-ένα τα φυλλαράκια του)
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Δενδρολίβανο (τα τρυφερά φυλλαράκια ψιλοκομμένα)
- Ενα φινόκιο (κομμένο στη μέση)
- Τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
- Μερικές κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
- 12-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- Μια κόκκινη φρέσκα πιπεριά
- Τσίλι (αφαιρούμε τους σπόρους) ψιλοκομμένη
- Μια κουταλιά κάπαρη πολύ καλά στραγγισμένη
- Ελιές Καλαμών (τις σπάμε , αφαιρούμε το κουκούτσι και τις ψιλοκόβουμε)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπόλικοι κόκκοι κόκκινου πιπεριού (τους χοντροσπάμε στο γουδί)
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει για τα μακαρόνια, ρίχνουμε το φινόκιο κομμένο για να αρωματίσει τα μακαρόνια και προσθέτουμε και μια κουταλίτσα ελαιόλαδο.
- Οταν βράσουν τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε καλά και αφαιρούμε και πετάμε το φινόκιο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα αρωματικά βότανα που έχουμε ψιλοκομμένα (εκτός του βασιλικού), προσθέτουμε τη παρμεζάνα και τη ψίχα του ψωμιού, ανακατεύουμε με τα χέρια να αναμειχθεί καλά το μείγμα. Προσθέτουμε αλατάκι (προσεκτικά γιατί είναι και το τυρί) και πιπεράκι.
- Στο αντικολητικό μας τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει ελαφρά ρίχνουμε το αρωματικό μείγμα. Το αφήνουμε να σοταριστεί μέχρι να βγουν τα αρώματα και να ροδίσει ελαφρά το ψωμί.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στη φωτιά για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
- Σε ένα άλλο μικρό αντικολητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν διάφανα. Τα τραβάμε από το τηγάνι και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας ένα- ένα.
- Σερβίρουμε το σπαγγέτι σε μεγάλα ατομικά πιάτα σε κάθε καλεσμένο γαρνίροντας με τα σοταρισμένα φύλλα του βασιλικού και πασπαλίζοντας με μπόλικο κόκκινο χοντροκομμένο πιπεράκι!
Αν θέλουμε να δώσουμε περισσότερο χρώμα στο πιάτο ψιλοκόβουμε στο μείγμα μερικές λιαστές τομάτες.
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.
|
|