Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μηλόπιτα Βεροίας
Υλικά
- 1 κιλό μήλα
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 αυγό
- Ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλάκι σόδα
- Λίγο λικέρ(1 ποτηράκι του λικέρ)
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο και όταν μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε την μισή ζάχαρη και δουλεύουμε καλά το μίγμα μας.
- Προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα και ανακατεύουμε καλά.
- Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι όλο μαζί και τρίβουμε την ζύμη με τα χέρια μας (να γίνει σαν τραχανάς).
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα τα 3/4 περίπου της ζύμης μας
- Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε, τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη, τα ρίχνουμε πάνω από την ζύμη μας και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Σκεπάζουμε τα μήλα με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
- Μόλις γίνει το γλυκό και το βγάλουμε από τον φούρνο προαιρετικά το πασπαλίζουμε με άχνη.
|
|