Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Spaghetti με κοτόπουλο, φέτα και ρόκα
Υλικά
- 400 gr. spaghetti
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλο
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γρ. φέτα Δωδώνης
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Πρώτα-πρώτα βάζουμε άφθονο νερό να βράζει για τα spaghetti μας (περίπου 1lt. για κάθε 100 gr.) και το αλατίζουμε αφού αρχίζει να βράζει.
- Πλένουμε το κοτόπουλο, αφαιρούμε την πέτσα, το κόβουμε σε μπουκίτσες και το βάζουμε να σοταριστεί στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Οταν πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε, τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για λίγο και ρίχνουμε τις ντομάτες, αφού πρώτα έχουμε βγάλει τη φλούδα.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται.
- Οταν είναι σχεδόν έτοιμη ρίχνουμε τη φέτα τριμμένη, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα spaghetti που τα έχουμε βγάλει al dente.
- Τέλος, ρίχνουμε την ρόκα, λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί για ένα δυο λεπτά.
Καλή σας όρεξη!
Τη συνταγή συνιστά: ο Μιχάλης
|
|