Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο του κηπουρού
Υλικά
- 1 κοτόπουλο μέτριο σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι λάδι ελιάς
- 1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
- 1 φλιτζάνι καρότο σε ροδέλες
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελήθρες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 λεμόνια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κορίανδος
- Μοσχοκάρυδο
- Μπαχάρι (σε σκόνη)
- Ρίγανη
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε πολύ καλά το κοτόπουλο.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (εκτός από τη ρίγανη).
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο πάνω από το κοτόπουλο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για πέντε λεπτά, μέχρι να βγουν τα υγρά των λαχανικών.
- Σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 40 λεπτά.
- Οταν ετοιμαστεί, απομακρύνουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Συνοδεύεται με άσπρο ρύζι.
Τη συνταγή συνιστά: η friday
|
|